woensdag 8 april 2009

RESEARCH EMIEL

Een VPRO thema avond over het opvoeden van kinderen. 2x 90min. boordevol met filmmateriaal over het opvoeden van kinderen.

http://www.vpro.nl/programma/onzekinderen/afleveringen/24071437/

Geen opvoedpolitie en strafkrukjes, maar documentaires, observaties en opinies over de cultuur van het opvoeden. Lukt het ouders nog wel waarden en normen over te brengen nu ze hun natuurlijk gezag lijken te zijn kwijtgeraakt en er over alles onderhandeld moet worden? Is de opvoeding opgewassen tegen de (be)dreigende invloeden van buitenaf? In hoeverre verschillen de opvoedingsidealen van ‘witte’ en ‘zwarte’ ouders: bestaat er een ‘wij’ en een ‘zij’? En: in hoeverre is het opvoeden van ‘de burgers van morgen’ een individuele zaak van ouders, dan wel een collectief maatschappelijke verantwoordelijkheid?

In Wat doen wij met onze kinderen? gaat de VPRO op zoek naar antwoorden op deze vragen. Zo filmen de programmamakers langere tijd binnen een Nederlands en een Marokkaans gezin, komen drie generaties aan het woord over de overeenkomsten en verschillen in hun opvoeding, is er een zoektocht naar ‘de ideale opvoeding’, en worden kinderboekenschrijfster Francine Oomen, pedagoog Micha de Winter, schrijver Thomas Rosenboom, integratie-expert Rabiaa Bouhalhoul en andere deskundigen aan de tand gevoeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten