donderdag 9 april 2009

RESEARCH EMIEL Opdr. 1, Art. 1,2&3

Artikel 1 Talent bestaat niet.
Talent moet gekoesterd worden dat vindt iedereen. Talent is belangrijk. Maar bestaat talent eigenlijk wel? Nee, schrijven drie Britse psychologen in een recent artikel. Geloven in 'talent' is niet onredelijk, maar dat talen belangrijker zou zijn dan training en oefening valt niet te bewijzen aldus één van de psychologen.

Bron: Spiering, H - NRC Handelsblad - 20 februari 1999

Artikel 2 Talent bestaat wél.
Kan iedereen wel alles, als hij of zij maar op de juiste wijze veel oefent? Ja, goede oefening is zeer belangrijk. Maar ook andere, aangeboren zaken tellen mee. Muzikale topprestaties kunnen worden verklaard door oefening én door algemene intelligentie én zelfs door talent. De meeste topmusici toonden in de eerste jaren meestal zelfs helemaal geen ‘talent’.

Bron: Spiering, H. - NRC Handelsblad - 14 juni 2008
Artikel 3 Bedrijven binden kinderen via internet
De website van Jetix knippert als een gokautomaat. Kras elke dag een vakje open voor een leuke verrassing! Kinderen zijn een interessante markt voor internet reclame. Zij begrijpen dit medium als geen ander. Op de site van spele.nl wordt een d.m.v. een simpel spelletje een heuze PS3 aangeboden. Het spel werd vertoond in een venster waar de algemene voorwaarden niet zichtbaar waren. Waardoor het kind, na achterlaten van adresgegevens, vast zat aan een ringtone abonnement van €9 per week.
Bron: Weeda, F. - NRC Handelsblad - 27 dec. 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie posten